Roestend vaatwasserrek? Los het eenvoudig op met deze tips!

Roestend vaatwasserrek? Vroeg of laat zou het kunnen gebeuren. Roestplekjes aan je vaatwasserrek, met name aan de uiteinden van de tandjes op het rek. Met gemiddeld 200 wasbeurten per jaar is dat misschien ook niet zo gek. Ben jij hier ook mee geconfronteerd? Lees dan verder hoe je dit probleem eenvoudig en goedkoop kunt oplossen!

Wat doe je tegen roestende tandjes aan vaatwasserrekken?

Hoe kan het nou dat er roestplekjes ontstaan in de vaatwasser? Nou dat is helemaal niet zo gek. De rekken van een vaatwasser zijn omhuld in hard plastic met daaronder metaal. Op den duur kan deze beschermlaag afbreken waardoor het onderliggend materiaal onthuld wordt. Dit zal dan op zijn beurt gaan roesten door hard water, reinigingsmiddelen, vocht en blootstelling aan zuurstof. Het roest dat ontstaat aan de vaatwasser korf is onwenselijk.

Waarom is een klein beetje roest een probleem zul je misschien zeggen, maar vergis je niet. Het roest kan rondzweven tijdens de wasbeurten en bruin afslaan op je vaat. Daarnaast zal het roest verder uitbreiden waardoor de tanden van de rekken af kunnen breken.

Dus grijp zo vroeg mogelijk in is ons advies. Het oplossen van je roestprobleem in de vaatwasser hoeft helemaal niet zo ingewikkeld (of duur) te zijn. Online zijn namelijk PVC doppen voor het vaatwasserrek te verkrijgen. Deze doppen zijn universeel voor elke vaatwasser en zijn eenvoudig over de tanden van de rekken heen te schuiven.

Zoals we al eerder zeiden hoeft het oplossen van dit vervelende probleem niet duur te zijn. Je kunt voor minder dan 10 euro al 100 van deze dopjes te kopen. Daarnaast zijn de dopjes ideaal, want je hebt ze zowel in het grijs als in het wit te koop.

Kun je roestplekken in de vaatwasser repareren?

De eerste tip die we hiervoor gaven zijn eenvoudig toe te passen als het om de tandjes van de rek gaat. Maar wat doe je wanneer je een roestplek op een andere plek hebt? Met de volgende tip kun je eenvoudig zelf je vaatwasser korf repareren. Dat kan namelijk een middel genaamd Rerack.

Maak de roesplekken eerst grondig schoon, bijvoorbeeld met het wondermiddel The Pink Stuff. Onder de dop van de Rerack pot zul je met een kwastje het goedje eenvoudig kunnen aanbrengen op de roestplekken. Zorg dat je minimaal twee lagen aanbrengt. Voilà, want klaar ben je. Zo eenvoudig kan het repareren van roestplekken in je vaatwasser dus zijn.

Bekijk hieronder hoe je Rerack toepast in de vaatwasser:

Tip: Ook bij mini-vaatwassers kun je deze tips tegen roestende plekken goed toepassen!

Roest in vaatwasser gevaarlijk?

Is het veilig om een ​​vaatwasser met roest te gebruiken? Dat is een van de meest gestelde vragen over vaatwassers. Er zijn veel misvattingen over dit probleem, maar het is niet onveilig om een ​​vaatwasser met roest te gebruiken. Roest in de vaatwasser vormt in principe geen gevaar voor de gezondheid.

Het belangrijkste om te weten over roest in de vaatwasser is dat het geen invloed heeft op het vermogen om vaat te reinigen. Roest veroorzaakt namelijk geen schade bij normaal gebruik en heeft geen invloed op de prestaties van vaatwassers.

Maar is roest op vaatwasrekken gevaarlijk voor de gezondheid?. In principe niet! De enige risicofactor is wanneer er zoveel roest op de rekken zit dat er nu roestresten op de vaat achterblijven. Dit kan een gevaar vormen omdat de roestresten nu kunnen worden ingeslikt wanneer het eetgerei in gebruik is.

Tip: de TikTok-hack met aluminiumfolie voor roestvrij bestek

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

mini-vaatwassers
Logo
Enable registration in settings - general